Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete

Elérhetőségek
Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete
2031 Érd, Pf. 173.
Nem látogatható!

Egyesületünket 1971-ben alapítottuk azzal a céllal, hogy a pozsgás (szukkulens) növények - elsősorban a kaktuszok - gyűjtési és termesztési tevékenységét előmozdítsuk és támogassuk, továbbá a magyarországi gyűjtemények minőségi és mennyiségi gyarapítását elősegítsük, a gyűjtőket szervezett formában összefogjuk és ismereteiket bővítsük. Ezeket a céljainkat tudományos módszerekkel, de közérthető módon igyekszünk megvalósítani.

Az egyesület az alább felsorolt célokat tűzte ki:

  • A szukkulens (pozsgás) és szárazságtűrő (xerofiton) növények, kiemelten a kaktuszok rendszertani családja (Cactaceae) szakirodalmának gyűjtése és a szakirodalmi hagyatékok megőrzése.
  • Kutató, oktató és ismeretterjesztő tevékenység végzése a szukkulens (pozsgás) és szárazságtűrő (xerofiton) növények gondozási és szaporítási ismereteinek témakörében.
  •  
  • Veszélyeztetett fajok védelme és szaporítása.
  • Nemzetközi kapcsolatok kialakítása és ápolása az egyesület tevékenységi köréhez tartozó egyesületekkel, szervezetekkel, intézményekkel és magánszemélyekkel.
  • Az Egyesület politikai tevékenységet nem folytat, pártoktól független és azoktól támogatást nem kap, illetőleg részükre támogatást nem nyújt, országgyűlési, megyei, illetve helyi képviselőjelöltet a múltban nem állított és nem támogatott, s a jövőben sem állít, illetve támogat.
Képek
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner